Optimum Plus heeft de overeenkomst getekend voor 95 woningen te Doesburg


Optimum Plus (een samenwerking tussen Klomps Bouwbedrijf en Van Campen Bouwgroep) heeft woensdag 10 juli een overeenkomst getekend met Woonservice IJsseland om 95 Pégé-woningen te slopen en daarvoor 93 zeer duurzame en energieneutrale gasloze grondgebonden woningen terug te bouwen in wijk De Ooi in Doesburg. De opdracht is verkregen na het winnen van een prijsvraag waaraan 4 aannemers deel hebben genomen. Bij de ontwikkeling van het plan is veel aandacht besteed aan de inpassing van de nieuw te bouwen woningen in een flexibel en toekomstbestendige openbare ruimte. We gaan een weg verwijderen en bestaande trottoirs zullen na de bouw worden herstraat om ‘groene’ stroken en plantsoenen toe te voegen. Deze stroken en plantsoenen zullen voor een ‘groene’ uitstraling van de straten zorgen. Daarnaast fungeren ze tevens als buffer/infiltratie van regenwater.

 

 

In de wijk worden in totaal 71 levensloopbestendige woningen en 22 eengezinswoningen gerealiseerd. De realisatie van de woningen is opgeknipt in drie fasen. Dit geeft de woningcorporatie de mogelijkheid om bewoners per fase te herhuisvesten naar een nieuwe woning of naar een wisselwoning voor de bewoners die weer terug willen keren naar ‘hun’ woning. In het begin van het nieuwe jaar zullen de huidige bewoners van de woningen in fase 1 zijn verhuisd en kan het nutsbedrijf beginnen met het aanleggen van de nieuwe elektrabekabeling en zullen ook het waterleidingsbedrijf, Ziggo en KPN hun leidingen vernieuwen. Ook zullen we begin van het jaar de individuele gesprekken met de nieuwe bewoners van fase 1 gaan inplannen.

 

Al met al een mooie uitdaging en mooi project om de komende 3 jaar ons steentje aan bij te dragen.

 


Dr. Grashuisstraat 28-30, 7021 CL Zelhem
Meniststraat 2, 7091 ZZ Dinxperlo
Telefoon 0314 62 28 82
info@optimumplus.nl