14 NOM woningen en 8 NOM appartementen Terborg

Aan de Vulcaanstraat en de Handelstraat in Terborg zijn 22 Nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd in opdracht van Wooncorporatie Wonion

Een aantal woningen aan de Vulcaanstraat en de Handelstraat in Terborg voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en zijn voorafgaand aan de uitvoering gesloopt.

 

Het plan van OptimumPlus sluit aan bij de vraag van Wonion om tot een plan te komen voor 14 levensloopbestendige woningen en 8 kleine startersappartementen waar bewoners met nul-op-de-(energie) meter kunnen wonen. Daarnaast vroeg Wonion om een deel van het buitenterrein bij de plannen te betrekken. Bij de beoordeling van de verschillende plannen heeft Wonion gekozen voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Nul-op-de-meterwoningen voor jong en oud
Met de bouw van levensloopbestendige woningen en kleine startersappartementen speelt Wonion in op de vraag naar woningen die geschikt zijn voor meerdere levensfasen in Terborg. Levensloopbestendige woningen hebben een badkamer en een slaapkamer op de begane grond, waardoor bewoning door iedere levenscategorie mogelijk is. De 14 levensloopbestendige woningen en 8 kleine starterswoningen worden zogenoemde nul-op-de-meter (NOM) woningen. Dit betekent dat de woningen zoveel energie opwekken dat het mogelijk is om er zonder extra energiekosten te wonen. De beperking van energielasten scheelt aanzienlijk in de woonlasten. De woningen worden voorzien van een zeer goede schilisolatie, pv-panelen en een duurzame warmte-opwekker in de vorm van een lucht/water-warmtepomp.


Dr. Grashuisstraat 28-30, 7021 CL Zelhem
Meniststraat 2, 7091 ZZ Dinxperlo
Telefoon 0314 62 28 82
info@optimumplus.nl